wereldvredesvlamnijmegen

Comité van Aanbeveling

Het zijn niet de minsten die deel zich gecommiteerd hebben aan de WereldVredesVlam in Nijmegen. Zij vormden en vormen een belangrijke inspiratiebron in de komst en het voortbestaan van de WereldVredesVlam in Nijmegen. Hieronder leert u hen kennen.

Hein Stufkens

Hein Stufkens (1947) studeerde filosofie aan de Universiteit van Utrecht en deed daarna langdurig ervaring op in onderwijs en groepswerk. De ontmoeting met de wereld van de Zen had grote invloed in zijn leven en hij gaf/geeft dat wat hij daar leerde als zenleraar graag door. In Vlaanderen en in Nederland geniet hij enige bekendheid door zijn filosofische boeken, zijn gedichten- en liederenbundels. Ook werkte hij regelmatig mee aan levensbeschouwelijke programma`s voor Ikon en Teleac o.m. over Jung, gnosis en mystiek.

 

 

Maria Martens

Maria Johanna Theodora Martens (Doetinchem, 8 januari 1955) is een Nederlands politica voor het Christen-Democratisch Appèl (CDA). Van 1999 tot 2009 was zij Lid van het Europees Parlement. Sinds juni 2011 is zij lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Biografie
Martens studeerde theologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, heeft NIMA-A en –B, is opgeleid tot NMI mediator en volgde ook bedrijfskundige opleidingen. Zij was achtereenvolgens docent levensbeschouwing aan het Sint Ludgercollege te Doetinchem (1984), secretaris buitenland bij de Nederlandse Missieraad (1984-1988), studiesecretaris bij het VKMO, Lid van het Europees Parlement en nu Lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal voor het CDA. 

 

Kees Waaijman

Prof.dr. C.J. Waaijman is in Nederland dé kenner van spiritualiteit. Hij is emeritius wetenschappelijk directeur van het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen, een wetenschappelijk onderzoeksinstituut dat, in overeenstemming met de aard van spiritualiteit, wetenschappelijk en toegepast onderzoek verenigt. Kees Waaijman was daarnaast hoogleraar Spiritualiteit aan de Radboud Universiteit. Hij is de bevlogen realisator van de realisatie van de Titushof met daarop het monument met de permanent brandende WereldVredesVlam. Hij spreekt regelmatig op congressen en bijeenkomsten.

 

 

Angelique Krüger

Angelique Krüger (Haarlem, 5 september 1969) is televisiepresentatrice bij Omroep Gelderland. Daarnaast is ze freelance dagvoorzitter bij verkiezingsdebatten, symposia over het milieu, Lagerhuisdebaten, bijeenkomsten van het bedrijfsleven enzovoort.

Krüger groeide op in Friesland en verhuisde als veertienjarige naar Arnhem, waar ze een theateropleiding volgde. Achtereenvolgens werkte ze als tandartsassistente, horecabedrijfsleidster en secretaresse.
In 1997 begon ze als televisiepresentatrice bij TV Gelderland met het programma ZaZo. Voor Omroep Gelderland maakte en presenteerde ze sindsdien meerdere programma's, zoals Angelique gaat vreemd, over de multiculturele samenleving, De Vierdaagse van Nijmegen en Zomer in Gelderland.

De laatste jaren volgt ze een postdoctorale opleiding tot coach, die ze binnenkorthoopt af te ronden. Ze woont samen met Paul en twee honden in Arnhem.

 

Dries van Agt

Andreas Antonius Maria (Dries) van Agt (Geldrop, 2 februari 1931) is een Nederlandse jurist, voormalig hoogleraar, politicus en diplomaat. Hij was van 1977 tot 1982 minister-president van Nederland in drie achtereenvolgende kabinetten. Daarvoor was hij minister van Justitie. Hij werd onder meer pleitbezorger voor de rechten van de Palestijnen en een terugkeer naar de oude liturgie van de Rooms-Katholieke Kerk.

 

 

 

 

 

#development
31.1
649
30
100.28.227.63